Veelgestelde vragen

Mocht je een vraag hebben die hier niet beantwoord wordt, of gewoon liever persoonlijk contact hebben, dan zijn wij telefonisch of per e-mail bereikbaar.

Wat wordt bedoeld met contouren?

Wil je jouw reclamebord of sticker met standaard rechte zijden, of liever in een specifieke vorm, bijvoorbeeld in die van je logo? Kies dan voor de optie “Contouren” in de product configurator. Wij contourfrezen je product dan in de gewenste vorm. Let op: Maak je bestand op met de contouren in een aparte laag en maak daarbij gebruik van onze steunkleurenbibliotheek

Wat is laminaat?

Laminaat is een beschermlaag die over de inkt wordt aangebracht om deze te beschermen tegen invloeden van buitenaf zoals o.a. (zon)licht. Je kunt kiezen tussen een matte en een glans variant.

Wat wordt precies bedoeld met levertijd?

De levertijd is het aantal dagen dat tussen het moment van het aanleveren van je bestanden (gereed voor druk) en de levering van je bestelling zit. Bestanden die op werkdagen voor 11:00 uur bij ons binnen zijn kunnen in sommige gevallen de volgende dag al geleverd worden. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat je bestelling een dag later dan gepland bezorgd wordt. Voor 24- en 48-uurs spoedorders kunnen wij geen tijdslevering garanderen.

Wat is het verschil tussen offset en digitaal drukwerk?

De “opstartkosten” van offsetdrukwerk zijn relatief hoog, waardoor deze techniek voor kleine aantallen niet echt geschikt is. Spandoek.nl maakt gebruik van eersteklas digitale printers waardoor wij ook kleine oplages tegen zeer lage tarieven kunnen aanbieden. Het verschil in kwaliteit tussen offsetdrukken en digitaal drukken is zeer gering. Er bestaat een hele kleine kans op kleurverschil tussen digitaal drukken en offsetdrukken. Dit kleurverschil kan ontstaan door een ander soort merk inkt en door instellingen. Ook het gebruik van een ander soort materiaal kan de oorzaak zijn van een kleine kleurverandering.

Wat is het verschil tussen PMS en CMYK?

Bij PMS (Pantone) kleuren wordt gebruik gemaakt van gemengde inkten zodat deze kleuren altijd het zelfde zijn. Bij CMYK kleuren worden de kleuren opgebouwd met de vier kleuren C (cyaan) M (magenta) Y (geel) en K (zwart). Hierdoor zal een minimale kleurafwijking optreden.

Wat is CMYK?

CMYK staat ook wel bekend als Full Color. CMYK kleuren worden opgebouwd met de vier kleuren C (cyaan) M (magenta) Y (geel) en K (zwart).

Wat is resolutie?

De resolutie van een bestand of afbeelding zegt iets over het aantal pixels per inch waaruit het is opgebouwd. Bestanden met een hoge resolutie zijn haarscherp, bestanden met een lage resolutie zijn wat vager. Om bestanden te kunnen printen hebben deze een minimale resolutie van 30 dpi nodig, op het formaat waarin ze afgedrukt worden. Vanaf 70 dpi is het resultaat van de prints ook van dichtbij goed.

Wat is RGB?

RGB staat voor Rood, Groen, Blauw en is een kleurformaat dat voor beeldschermen wordt gebruikt. RGB is niet geschikt voor druk- en/of printwerk.

Wat zijn fonts?

Fonts zijn Lettertypes.

Wat zijn lettercontouren?

Wanneer je de tekst omzet naar lettercontouren worden de letters allemaal losse objecten (vectoren). Hierdoor loop je niet het risico dat wij het door jou gebruikte lettertype niet herkennen en je ontwerp er anders uit komt te zien dan je voor ogen had.

Bedrijfs gegevens

Impact 8
6921 RZ, Duiven
Nederland

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
09:00 – 17:00 uur

×
LET OP! Door grote drukte zijn levertijden langer dan gebruikelijk