Trespa / HPL

Trespa® en HPL-platen, nagenoeg onverwoestbaar!

  • Kies uit Trespa® en HPL-platen
  • Onderhoudsvrij en zeer sterk
  • Ideaal als Reclamebord, Gevelbord of Bouwbord
  • Met een B1-certificaat dus brandveilig
Begin met bestellen

Productomschrijving

Zoek je een oerdegelijke plaat? Dan zit je goed met deze platen. Wij bieden de keuze uit de gecertificeerde Trespa® of HPL (High Pressure Laminate) platen. Beide plaatsoorten zijn waterbestendig, en hebben geen onderhoud nodig. Bovendien zijn de…

Product informatie

Zoek je een oerdegelijke plaat? Dan zit je goed met deze platen. Wij bieden de keuze uit de gecertificeerde Trespa® of HPL (High Pressure Laminate) platen. Beide plaatsoorten zijn waterbestendig, en hebben geen onderhoud nodig. Bovendien zijn de Panelen zijn ook nog eens vandalismebestendig. Alleen met extreme kracht of puntbelasting is de toplaag te beschadigen of te breken. Mede hierom worden deze platen voor gebruikt als boarding bij sportwedstrijden.

De voordelen op een rijtje:

  • HPL-plaat is voordeliger dan Trespa®.
  • De kern van HPL-platen bestaat uit laagjes samengeperst papier met een toplaag van kunsthars. Trespa® heeft een kern van natuurlijke vezels in combinatie met thermohardende harsen. Hierdoor is Trespa® in combinatie met de EBC toplaag nét even wat sterker dan de toch al sterke HPL-platen.
  • HPL-platen krijgen een print op een folie met verwijderbare lijmlaag. Hierdoor kun je de print op deze plaat vervangen. Trespa® leveren we als een Blanco plaat.

In zware omstandigheden het ideale Reclamebord

Wanneer je veel van je Reclamebord verwacht, zit je goed met Trespa® en HPL. Ze zijn kleurvast en nagenoeg onbreekbaar en zijn zelfs bestand tegen de keiharde impact van ijshockeypucks. Om die reden worden deze borden ook wel hockeyborden genoemd. Ook bij andere sporten wordt veelvuldig gebruik gemaakt van dit materiaal. Op plaatsen waar de kans op vandalisme groot is, is het ook een veel gekozen materiaal voor Gevelborden of Bouwborden. Tip: Hou bij de montage van Trespa® en HPL rekening met het gewicht! In verhouding tot andere plaatmaterialen zijn deze platen behoorlijk zwaar. De platen kunnen zowel geschroefd als gelijmd worden.

Materiaal

HPL-plaat: Kunsthars toplaag met een kern van laagjes samengeperst papier.

Trespa®: EBC toplaag met een kern van natuurlijke vezels in combinatie met thermohardende harsen.

Gewicht

HPL-plaat: 8,5 kg./m2

Trespa®: 8,4 kg./m2

Brandcertificaat

HPL-plaat: B1

Trespa®: A1

Printtechniek

HPL-plaat: Latex inkt op folie

Trespa®: Geen

Maximale printbreedte

HPL-plaat: 146

Trespa®: –

Maximale plaatmaat

HPL-plaat: –

Trespa®: 153 x 305 cm uit één stuk

Textuur

HPL-plaat: Glad

Trespa®: Lichte structuur

Dikte

6 mm

Binnen/buiten

Indoor en outdoor

Waterafstotend

Ja

Translucent

Nee

Downloads