Materialen

Een spandoek kan van verschillende materialen gemaakt worden. 
Al deze materialen hebben verschillende eigenschappen die ze meer of minder geschikt maken voor diverse situaties.

PVC Frontlit

Spandoeken van PVC Frontlit (vrachtwagenzeil) zijn zeer geschikt voor outdoor toepassingen. Het is zeer sterk en stevig en goed bestand tegen weersinvloeden. Doordat het ons best verkochte materiaal is, kunnen wij het aanbieden tegen extreem scherpe prijzen. 

Mesh

Toch zijn er situaties denkbaar waarin het beter kan zijn voor een ander materiaal te kiezen. Wanneer een spandoek bijvoorbeeld komt te hangen op een windgevoelige plek, bijvoorbeeld in een bouwsteiger of bouwhekdoek, is mesh vaak een betere keuze. Door de kleine gaatjes in het meshdoek is het enigszins luchtdoorlatend waardoor de wind er minder vat op krijgt. Ook wanneer het spandoek voor een raampartij komt te hangen kan mesh een betere keuze zijn. Hierdoor is namelijk nog enig zicht naar buiten mogelijk, en de lichtinval naar binnen wordt minder beperkt dan bij PVC Frontlit.

Block-out

Wanneer je spandoek van twee zijden zichtbaar is, kies je voor block-out. Dit doek bestaat uit drie lagen, waarbij de middelste laag zwart is. Hierdoor schijnt het niet door en zal je boodschap van beide zijden goed zichtbaar zijn.

Vlaggenstof

Vlaggenstof is bij uitstek geschikt voor indoor gebruik, maar kan ook prima buiten gebruikt worden. Het is beduidend dunner en lichter dan PVC Frontlit en daardoor wat makkelijker te hanteren. Door de lichte structuur van de stof is deze wel enigszins transparant en bestaat de mogelijkheid dat je boodschap minder goed leesbaar is wanneer de zon er van achteren op schijnt.

Heb je hulp nodig bij het bepalen van het juiste materiaal? Klik op "Toon meer informatie" in de productconfigurator voor beknopte info, of kijk in het tabblad "downloads" om de productsheets met alle eigenschappen te zien.

 

 

Ontwerp

Materiaal

Block out


Materiaal:
PVC Doek 610 gr/m2
Toepassing:
Dubbelzijdige prints
Meer informatie

Mesh


Materiaal:
Luchtdoorlatend PVC Doek 270 gr/m2
Toepassing:
Spandoeken, steigerdoeken, bouwhekdoeken
Meer informatie

PVC (frontlit)


Materiaal:
PVC, Bisonyl 510 gr/m2
Toepassing:
Spandoeken, Bouw- en dranghekdoeken
Meer informatie

Vlaggenstof


Materiaal:
polyester doek 110 gr /m2
Toepassing:
vlaggen, beachflags, spandoeken etc
Meer informatie

Enkel- Dubbelzijdig?

Meer informatie

Afwerking

Meer informatie

Afmetingen / aantal stuks

Prijzen en levertijden

Incl. BTWExcl. BTW